Meesterschapswedstrijden Club Prosper Montagné Promotie van
de Belgische gastronomie
Club Prosper Montagné
Organisatie
van workshops
Club Prosper Montagné

Club Gastronomique Prosper Montagné

De Gastronomische Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952. Sindsdien verenigt zij de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. De doelstellingen zijn nog steeds onveranderd gebleven: getalenteerde professionals steunen in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem promoten. 
De wedstrijden die onze vereniging organiseert brengen de beste vakmensen op het voorplan.

Onze vereniging organiseert jaarlijks meesterschapswedstrijden voor koks en maîtres d’hôtel. Deze wedstrijden zijn officieel erkend door de minister bevoegd voor Middenstand bij wet van 13 mei 2009 betreffende de officiële meesterschapswedstrijden.

Sedert 2020 richt de Club ook een wedstrijd in voor Patissiers-Chocolatiers.

ACTIVITEITEN

Onze wedstrijden

De benamingen “Eerste Kok van België” en “Eerste Maître d’hôtel van België” gevolgd door het jaar van de wedstrijd zijn beschermd en zijn exclusief voorbehouden aan de officiële meesterschapwedstrijden, georganiseerd door de Club Prosper Montagné. Daarnaast organiseert onze vereniging ook de wedstrijd “Eerste Patissier-Chocolatier van België”.

Wedstrijden

Palmares

Overzicht van de winnaars van de wedstrijden “Eerste Kok van België” en “Eerste Maître d’hôtel van België”.

Belangrijkste

Onze doelstellingen

Talent stimuleren
Onze gastronomie scheert hoge toppen, vooral dank zij de kwaliteit van de mensen. Wij hebben dus ononderbroken behoefte aan talent, vakmanschap en ambitie. Talent ontdekken en via opleiding tot ontplooiing laten komen is voor onze sector een grote uitdaging. Via onze wedstrijden willen wij dan ook de besten stimuleren en hen de kans bieden om op de voorgrond te treden.

De Belgische gastronomie verdedigen en promoten
Ons land kan bogen op een stevig gewortelde culinaire cultuur. Ze zit in onze genen. Wij willen ertoe bijdragen om onze gastronomische rijkdom veilig te stellen en om tegelijkertijd vernieuwingen alle kansen te geven. Traditie en vernieuwing moeten bij ons hand in hand gaan.

Producten van eigen bodem promoten
Wij mogen fier zijn op de voedingsproducten die hier bij ons worden voortgebracht. Op onze markten wordt topkwaliteit aangeboden. Sommige van deze producten, denken wij maar aan bier en chocolade, genieten zelfs wereldfaam. Onze topgastronomie zet deze rijkdom in de etalage en speelt een belangrijke rol bij het valoriseren van zowel de kwaliteit van de waren als de inspanningen van de producenten. Club Prosper Montagné wil het gebruik van eigen kwaliteitsproducten dan ook blijvend ondersteunen.

Jong professioneel talent aanmoedigen en het promoten van producten van eigen bodem en de Belgische gastronomie. 

Club Prosper Montagné

Wordt lid

 

Foto’s

Wedstrijden & evenementen