Geschiedenis

van de Club

Opgericht in 1952

Club Prosper Montagné werd in 1952 gesticht door Roger De Ramée. Hij was toentertijd concessiehouder van het prestigieuze Casino van Oostende.

Roger De Ramée had een droom. Hij wilde een hoogstaande culinaire wedstrijd organiseren, samen met een gastronomisch banket, waar de uitslag werd bekend gemaakt. De nieuwe competitie moest geloofwaardig zijn en prestige uitstralen. Daarom deed hij beroep op de Julien Vermeersch, chef van restaurant Carlton in Brussel.

Julien Vermeersch was niet de eerste de beste. Hij was de eerste chef in België die met zijn restaurant twee sterren behaalde.

De wedstrijd was van meet af aan een succes. De grootste talenten schreven zich in en namen de handschoen op. Daardoor werd de wedstrijd een absolute referentie voor de professionele culinaire wereld. Dat illustreert de lijst van de winnaars op deze website.

In 1974 nam Manu Desutter, toenmalig burgemeester van Knokke-Heist, de fakkel over als nieuwe voorzitter. Hij leidde de vereniging tot 2013. Toen kwam Guy Van Neste aan het hoofd van de organisatie. Een jaar later werd de fakkel doorgegeven aan Robert Van Landeghem.

Huidige voorzitter

Robert Van Landeghem

Sedert 2014 is het voorzitterschap in handen van door Robert Van Landeghem, chef-eigenaar van het sterrestaurant Michel in Groot-Bijgaarden.

Het bestuur bestaat uit professionals en vakmensen met een uitstekende reputatie. Omzeggens alle culinaire beroepen zijn binnen de Club Prosper Montagné vertegenwoordigd door een provoost.

Huidige voorzitter

Robert Van Landeghem