Banket van de

Voorzitter

Maandag 4 oktober 2021

SALONS SAINT GERMAIN
DIKSMUIDE

DE WEDSTRIJD ‘EERSTE KOK VAN BELGIË’ VIERT ZIJN 69STE VERJAARDAG!

Beste vrienden,

We kunnen er niet om heen. Het laatste anderhalf jaar stond de wereld op zijn kop. Toch zijn we met zijn allen blijven geloven in de toekomst en in de kracht van horecamensen. Wij zijn dan ook bijzonder trots dat we in deze moeilijke periode onze wedstrijden konden laten doorgaan. Dit jaar organiseert onze Gastronomische Club Prosper Montagné voor de 69ste keer de gerenommeerde wedstrijd ‘Eerste Kok van België’.

Deze heugelijke verjaardag wordt gevierd met een heerlijk gastronomisch feest. Daarom nodigen wij u graag uit voor ons galabanket op maandag 4 oktober 2021 in Salons Saint Germain in Diksmuide.

Alle ingrediënten zijn voorradig om er een uniek feest van te maken: fijne gastronomie, uitgelezen wijnen en ontmoetingen met talrijke vrienden en collega’s.

Het feest neemt een aanvang om 19.00 uur met een uitgebreid aperitief, waarna de laureaat van vorig jaar, Ruben Lamiroy, ons zal vergasten op een waaier van voorgerechtjes met producten van onze partners.

Aansluitend genieten we van heerlijke gerechten uit de keuken van Tim Saint-Germain.

Wij kijken uit om u te verwelkomen

Namens Gastronomische Club Prosper Montagné

Robert Van Landeghem
Voorzitter

 

MENU

APERITIEF MET HAPJES

UITNODIGING TOT HET BUFFET MET DE CREATIEVE
ONTDEKKINGEN VAN RUBEN LAMIROY “EERSTE KOK VAN BELGIË 2021”
IN SAMENWERKING MET SALONS SAINT GERMAIN EN ONZE PARTNERS

Wijndomein Aldeneyck Pinot Blanc 2018

********

DE KEUKEN VAN TIM SAINT GERMAIN

Zeebaarsfilet met mousseline van kreeft, groene kruiden en handgepelde garnalen

Domaine de la Denante Saint-Véran 2018

*********

Pithivier met konijn, ganzenlever en kalfszwezerik, structuren van knolselder

Vecchia Torre Salice Salento Leverano 2017

*********

Selectie Belgische kazen door Kaasmeester Van Tricht,
geitenkaas Le Larry en schapenkaas Neige d’Houffalize van Dirk Cornelis

**********

Buffet met zoetigheden van Tim Saint Germain

**********

Mokka “Brésor” en versnaperingen

Inschrijven bij Marc Duynslaeger      
via tel.: 0476 99 10 22 of e-mail : marc.duynslaeger@skynet.be.
Deelname: € 145 per persoon.
Avondkledij gewenst
Aperitief om 19.00 u.

 
Salons Saint Germain, De Breyne Peelaertstraat 12, 8600 Diksmuide
Tel.: 051502520

Officiële

meesterschaps-

wedstrijd

Maandag 4 oktober 2021

HOTEL- EN TOERISMESCHOOL SPERMALIE
BRUGGE

PRAKTISCHE INFORMATIE

Organisatie: Gastronomische Club Prosper Montagné vzw
Tel: 0476 99 10 22
info@clubprospermontagne.be

De wedstrijden gaan door in de keukens en salons van Hotel- en Toerismeschool Spermalie, Snaggaardstraat 15, 8000 Brugge
Belangstellenden voor de wedstrijd “Eerste Kok van België 2022” zijn welkom vanaf 13.30 uur.

PROGRAMMA KEUKENWEDSTRIJD
MET ALS AMBASSADEUR STERRENCHEF, DE HEER PIERRE RESIMONT.

06.30 uur: Start van de keukenactiviteiten. Controle van de grondstoffen en loten van de volgnummers onder leiding van Eddie Van Maele, provoost-generaal.
10.00 uur: Ontvangst en voorstelling van de proefjury voor- en hoofdgerechten.
10.30 uur: Begin van de proefsessie. De vijf finalisten presenteren per volgnummer eerst alle voorgerechten en dan alle hoofdgerechten.
11.00 uur: Ontvangst proefjury nagerechten.
13.30 uur: Opening van de publieksruimte.
14.00 uur: Einde wedstrijd.
15.00 uur: Proclamatie in aanwezigheid van pers en publiek.

SCHITTERENDE PRIJZEN

  • De belangrijkste prijs is natuurlijk de titel “Eerste Kok van België 2022” die de winnaar exclusief mag dragen.
  • De “Eerste Kok van België” krijgt een kunstwerk van de heer Van Ruysevelt, geschonken door de provoosten van de Gastronomische Club Prosper Montagné.
  • Een exclusieve koksvest met bijhorende pin voor de “Eerste Kok van Belgiê”.
  • Een artisanaal handgemaakt keukenmes van messenmaker de heer Clem Vanhee (Atelier185)
  • De “Eerste Kok van België” krijgt een marmeren hamklem van Gandaham.
  • De “Eerste Kok van België” krijgt een schilderij, creatie en geschonken door Eddie Van Maele.
  • Kaasaffineurs Van Tricht schenken een aankoopbon van € 500,00 aan de laureaat en € 200,00 aan de finalisten.
  • Een cheque ter waarde van € 500,00 aangeboden door Bru voor de “Eerste Kok van België”.
  • Op voorstel van de technische jury ontvangt de meest gewaardeerde commis een artisanaal handgemaakt keukenmes van messenmaker de heer Clem Vanhee (Atelier185).