Banket van de
Voorzitter
Maandag 21 november 2022
SALONS SAINT GERMAIN
DIKSMUIDE
DE WEDSTRIJD ‘EERSTE KOK VAN BELGIË’ VIERT ZIJN 70STE VERJAARDAG!
Beste vrienden,
Op zondag 20 november 2022 organiseert onze Gastronomische Club Prosper Montagné voor de 70ste keer de gerenommeerde wedstrijd ‘Eerste Kok van België’ die zal doorgaan op de vakbeurs voor de horeca in Gent.
Op maandag 21 november 2022 wordt deze heugelijke verjaardag gevierd met een heerlijk gastronomisch feest. Daarom nodigen wij u graag uit voor ons galabanket op maandag 21 november 2022 in Salons Saint Germain in Diksmuide.
Alle ingrediënten zijn aanwezig om er een uniek feest van te maken: fijne gastronomie, uitgelezen wijnen en ontmoetingen met talrijke vrienden en collega’s.
Het feest neemt een aanvang om 19.00 uur met een uitgebreid aperitief, waarna de ganse ploeg van Tim Saint Germain en de laureaat van vorig jaar, Abel Demeestere, ons zullen vergasten op een subliem menu.
Wij kijken uit om u te verwelkomen.
Namens Gastronomische Club Prosper Montagné,
Robert Van Landeghem
Voorzitter
MENU
APERITIEF MET HAPJES NAAR IDEEËN VAN SANDER VAN DE WALLE
UITNODIGING TOT HET BUFFET MET DE CREATIEVE ONTDEKKINGEN VAN
SALONS SAINT GERMAIN
Domaine Du Haut Perron 2020 Touraine – Chenonceaux AOP
********
DE KEUKEN VAN ABEL DEMEESTERE
Soep van Noordzeevis
Domaine Deliance ‘Teppe de Chenevre’ 2020 Givry AOP
*********
DE KEUKEN VAN TIM SAINT GERMAIN
Hertenkalf ‘rugfilet’
mini witlof – hoorn des overvloeds – pompoen – fondant-aardappelen
Château Riou de Thaillas 2019 Saint-Emilion Grand Cru AOP
*********
Selectie van Europese kazen door de Kaasmeesters Van Tricht
Crottin van geit ‘Le Larry’ van rauwe melk
en honing geitenkaas van Dirk Cornelis
**********
Dessertwandeling van Tim Saint Germain
********
Mokka en versnaperingen
Inschrijven bij Marc Duynslaeger
via tel.: 0476 99 10 22 of e-mail : marc.duynslaeger@skynet.be.
Deelname: € 150 per persoon.
Avondkledij gewenst
Aperitief om 19.00 u.
Salons Saint Germain, De Breyne Peelaertstraat 12, 8600 Diksmuide
Tel.: 051502520
Officiële
meesterschaps-
wedstrijd
Zondag 20 november 2022
PRAKTISCHE INFORMATIE
Organisatie: Gastronomische Club Prosper Montagné vzw
Tel: 0476 99 10 22
info@clubprospermontagne.be
De wedstrijden gaan door in de VAKBEURS VOOR DE HORECA IN FLANDERS EXPO, Maaltekouter 1, 9051 Gent
Belangstellenden voor de wedstrijd “Eerste Kok van België 2023” zijn welkom vanaf 10u30.
PROGRAMMA KEUKENWEDSTRIJD
MET ALS AMBASSADEUR STERRENCHEF, DE HEER VIKI GEUNES.
06.30 uur: Start van de keukenactiviteiten. Controle van de grondstoffen en loten van de volgnummers onder leiding van Eddie Van Maele, provoost-generaal.
10.00 uur: Ontvangst en voorstelling van de proefjury.
10.30 uur: Opening van de publieksruimte.
10.30 uur: van de proefsessie. De vijf finalisten presenteren per volgnummer eerst alle voorgerechten en dan alle hoofdgerechten.
11.00 uur: Ontvangst proefjury nagerechten.
14.00 uur: Einde wedstrijd.
15.00 uur: Proclamatie in aanwezigheid van pers en publiek.
SCHITTERENDE PRIJZEN
- De belangrijkste prijs is natuurlijk de titel “Eerste Kok van België 2023” die de winnaar exclusief mag dragen.
- De “Eerste Kok van België” krijgt een kunstwerk van de heer Van Ruysevelt, geschonken door de provoosten van de Gastronomische Club Prosper Montagné.
- Een exclusieve koksvest met bijhorende pin voor de “Eerste Kok van België”.
- Een artisanaal handgemaakt keukenmes van messenmaker de heer Clem Vanhee (Atelier185).
- De “Eerste Kok van België” krijgt een Ganda ham in geschenkverpakking.
- De “Eerste Kok van België” krijgt een schilderij, creatie en geschonken door Eddie Van Maele.
- Kaasaffineurs Van Tricht schenken een aankoopbon van € 300,- aan de laureaat en € 150,- aan de finalisten op de tweede en derde plaats en het boek “Cheese Champions” aan de eerste, tweede en derde plaats.
- Robot Coupe, Dominique Dufour schenkt een Mini MP 240 Combi, waarde € 635,-.
- Op voorstel van de technische jury ontvangt de meest gewaardeerde commis een bon voor een menu all-in voor 2 personen in restaurant ’t Zilte.